Hlavní obsah

O stipendium usiluje 37 mladých badatelek

Novinky, mnu, Scio
PRAHA

O Stipendium L´Oréal pro ženy ve vědě letos usiluje 37 mladých vědkyň. Přesně tolik žen působících v české vědě se snaží dokázat, že "svět potřebuje vědu a věda potřebuje ženy", jak praví oficiální slogan celosvětově rozšířeného stipendijního programu.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Do již třetího ročníku stipendijního programu se mohly mladé badatelky přihlašovat do 31. října. Sekretaritát České komise pro UNESCO do této doby nashromáždil 37 přihlášek. Nejvíce představených projektů bylo z oblasti medicíny.

Letošní věkový průměr žadatelek je 31 let a třetina přihlášek přišla z vědeckých pracovišť v Praze. Mezi dalšími jsou vědkyně například z Ostravy, Brna, z Jižních Čech nebo Olomouce.

Slavnostní večer, na kterém budou vyhlášeny výsledky letošního stipendijního programu, stejně jako vloni proběhne v lednu v sídle Akademie věd. Veřejnost se dozví jména nových laureátek. V uplynulých dvou ročnících na stipendium dosáhlo celkem šest mladých vědkyň z 64 přihlášených. Letos může porota v čele s Helenou Illnerovou rozhodnout o přidělení nejvýše tří stipendií v hodnotě 200 tisíc korun.

Společný stipendijní program společnosti L´Oréal ČR, České komise pro UNESCO a Akademie věd ČR je určen vědkyním, které se podílejí na výzkumu v oblasti živých nebo materiálních věd, splňujícím horní věkovou hranici 35 let.

Více informací naleznete na stránkách www.prozenyvevede.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám