Hlavní obsah

Letošní Famufest rozřadí režiséry podle roku narození

Novinky, mnu, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražské divadlo Archa bude od 6. do 9. listopadu hostit filmový festival pořádaný studenty Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění. Ten nese název odvozený právě ze zkratky filmové fakulty - Famufest. Diváci se mohou těšit zejména na filmové snímky, které studenti fakulty natočili v loňském roce.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

Součástí letošního Famufestu bude 13 bloků soutěžních i nesoutěžních filmů. Každý blok v délce devadesáti minut bude zahrnovat filmy od režisérů, kteří se narodili ve stejném roce.

"Programové schéma a řazení jednotlivých studentských filmů do bloků je letos naplánováno na základě data narození autorů filmů. Do každého projekčního bloku tak jsou zařazeny filmy od režisérů, kteří se narodili ve stejných letech, a to od nejstarších po nejmladší. Jednotlivé projekce jsou zároveň uvedeny filmy natočenými na FAMU právě v roce narození autorů," vysvětlují organizátoři Famufestu organizační schéma letošního ročníku festivalu.

Večery budou patřit hudbě 

Kromě filmů dojde v průběhu festivalu i na prezentaci fotografií, přehlídek videoartu nebo zvukových cvičení, opět z autorské dílny posluchačů FAMU. Pořadatelé se letos rozhodli dát nově studentům možnost představit kromě školních filmů i jejich komerční a mimoškolní tvorbu. Doprovodný program obstará řada odpoledních workshopů, přednášek a diskusí. Připraven je i bohatý večerní hudební program.

Návštěvníky festivalu čeká kromě studentské tvorby předpremiéra jednoho dílu z nového dokumentárního cyklu Zlatá šedesátá, který pojednává o zlaté éře československého filmu. Na jeho vzniku se podíleli producent Čestmír Kopecký a režisér Martin Šulík.

FAMU

Pražská Filmová a televizní fakulta (FAMU) je jednou ze tří fakult pražské Akademie múzických umění (společně s DAMU, a HAMU). Vznikla v letech 1946/47 jako pátá filmová škola na světě - po Moskvě, Berlíně, Římu a Paříži. Její studenti jsou vychováváni pro profese propojené s filmem, televizí, rozhlasem a tištěnými sdělovacími prostředky. K absolventům FAMU patří například Miloš Forman, Jiří Menzel, Věra Chytilová nebo Emir Kusturica. Zdroj: Wikipedia, www.famu.cz.

Kompletní program a další informace o festivalu Famufest naleznete na webových stránkách www.famufest.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám