Hlavní obsah

Učitelé matematiky se sejdou na Šumavě na konferenci

Novinky, mnu, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Matematika okolo nás. Takové bude téma letošní konference v Srní na Šumavě, kam dorazí učitelé matematiky všech typů a stupňů škol. Debatovat o svém oboru a předávat si zkušenosti s výukou u žáků a studentů často nepopulárního předmětu budou matematici ode dneška do soboty.

Článek

Setkání pedagogů bude hostit hotel Srní a hotel Šumava. Hovořit se bude například o možnostech využití moderních technologií při výuce tzv. královny věd nebo o aktuálním tématu vzdělávacích reforem.

Na programu jsou plenární přednášky, diskuse u kulatého stolu a jednání po jednotlivých sekcích. Organizátoři pro letošek připravili celkem čtyři sekce - Matematické vzdělávání na ZŠ, Matematické vzdělávání na SŠ a VŠ, Moderní technologie ve výuce a Práce s talenty. Součástí konference bude i výstava učebnic a učebních pomůcek.

Setkání s pořadovým číslem 11 se zúčastní kolem dvou stovek matematiků. Výstupem z konference bude sborník. Více informací o setkání učitelů matematiky, pořádaném Jednotou českých matematiků a fyziků a Katedrou matematiky FAV ZČU Plzeň, naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Ztraceno v Americe: vrcholný matematický talent

Mají ženy menší vrozenou schopnost než muži, aby vynikly v matematice na nejvyšší úrovni? Konvenční moudrost, zdá se, říká ano a potvrzuje to i velmi malý...

Výběr článků

Načítám