Hlavní obsah

Evropské eTwinningové ceny v roce 2009

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

V období od 15. října do 30. listopadu tohoto roku mohou školy po internetu přihlašovat své projekty do celoevropské soutěže o eTwinningové ceny 2009. V lednu 2009 budou vyhlášeni finalisté, kteří obdrží pozvánku na slavnostní předávání cen.

Článek

Smyslem udělování evropských eTwinningových cen je zviditelnit nejlepší projekty, na kterých školy spolupracují pomocí informačních a komunikačních technologií (ICT). Do soutěže je možné přihlásit jakýkoli eTwinningový projekt, který probíhal ve školním roce 2007 – 2008. Soutěžit nemohou projekty, které již byly přihlášeny do některého z minulých ročníků soutěže.

Soutěžit se bude v kategoriích Žáci ve věku 4–11 let; Žáci ve věku 12–15 let; Žáci ve věku 16–19 let; Matematika a přírodní vědy (zde budou posuzovány také všechny projekty zaměřené na matematiku a přírodní vědy, které jejich autoři přihlásili do některé z kategorií 1 – 3) a ve zvláštní kategorii Projekty ve francouzském jazyce.

Poslední jmenovanou kategorii sponzoruje Francie v rámci svého předsednictví EU. Posuzovány v jejím rámci budou také všechny projekty ve francouzském jazyce, které jejich autoři přihlásili do některé z prvních tří kategorií.

Účastníci vítězných projektů v kategoriích 1 - 4, studenti i učitelé, budou pozváni na eTwinningový kemp, který se uskuteční na konci dubna 2009 v některé z atraktivních evropských destinací. Francie v rámci svého předsednictví EU udělí zvláštní cenu vítězům 5. kategorie. Jména všech vítězů budou oznámena během eTwinningové konference v únoru 2009.

Více informací o soutěžních kategoriích, způsobu hodnocení a o soutěži obecně naleznete na stránkách soutěže (www.etwinning.net/cz/pub/index.htm).

Reklama

Související články

Týden vědy a techniky bude především o Zemi

Planeta Země bude ústředním tématem blížícího se Týdne vědy a techniky. Nejrozsáhlejší tuzemský vědecký festival pořádá Akademie věd ČR již poosmé. Letos...

Výběr článků

Načítám