Hlavní obsah

Partnerství pro vzdělávání učitelů

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio
PRAHA

Konference Partnerství pro vzdělávání učitelů - TTnet ČR se za finanční podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy bude konat v Kostelci nad Černými lesy od 22. do 23. 10. 2008. Jednání na konferenci bude zaměřeno na roli učitelů působících v odborném vzdělávání v kontextu probíhajících změn ve školství.

Článek

TTnet ČR je partnerskou sítí vzdělavatelů učitelů odborných předmětů, praxe a výcviku, vzdělavatelů instruktorů v podnicích a vzdělavatelů lektorů dalšího odborného/profesního vzdělávání. Důležitým posláním Partnerství TTnet ČR je vytvářet příležitosti pro dialog mezi lidmi spjatými se vzděláváním učitelů, instruktorů a lektorů, kteří působí v odborném vzdělávání. Jednou z možností pro dialog jsou odborné konference.

Mezi hlavní cíle TTnetu ČR patří růst kvality odborného vzdělávání prostřednictvím podpory profesionality vzdělavatelů učitelů, instruktorů a lektorů a vytváření prostředí, které podporuje spolupráci partnerů v této oblasti – na úrovni národní, evropské i mezinárodní.

TTnet ČR je součástí evropské sítě TTnet (Training of Trainers Network). Každá z národních sítí TTnetu má vlastní internetové stránky, jejichž přehled naleznete na adrese European Training Village (www.trainingvillage.gr/etv), kde jsou také uloženy důležité dokumenty týkající se vzdělávání učitelů a lektorů působících v odborném vzdělávání a přípravě. Navštívit můžete také celoevropskou informační a diskusní stránku virtuální komunity TTnetu, která je dostupná po bezplatné registraci na adrese: http://communities.trainingvillage.gr

Reklama

Výběr článků

Načítám