Hlavní obsah

Konference Agrární perspektivy čelila výzvám 21. století

– PRAHA
Novinky, Martin Singr, Scio

Jako již tradičně se v polovině měsíce září konal v Praze již sedmnáctý ročník mezinárodní konference Agrární perspektivy. Letošní podtitul zněl Výzvy 21. století. Akci organizovala Provozně ekonomická fakulta České zemědělské univerzity (PEF ČZU) v Praze.

Článek

Během prvního dne konference, 16. září, proběhlo plenární zasedání konference v Kongresovém centru ČZU a jelikož byla účast mezinárodní, nechybělo tlumočení do anglického jazyka.

Úvodní referát nazvaný „Výzvy 21. století pro zemědělství a společnost“ přednesl děkan PEF ČZU Miroslav Svatoš. Poté vystoupil rektor ČZU Jan Hron s příspěvkem „Trendy v řízení“. Nato dostali slovo zahraniční účastníci konference z Maďarska, Finska, Německa a Francie.

Účastníci byli spokojeni

Odpoledne a další den již probíhala jednání v odborných sekcích na PEF ČZU. Programy tématických sekcí byly různorodé.

Hlavní trendy v zemědělské politice v Evropě, Ekonomika, Management a marketing, Informační a znalostní podpora strategického řízení, Sociální rozvoj venkova, Aplikovaná informatika a informační inženýrství, Statistické postupy v ekonomice a managementu, ICT a e-business, Evropský prostor vysokoškolského vzdělávání a Aktuální problémy právní regulace.

Konference se zúčastnilo zhruba 250 účastníků, kteří reprezentovali vybrané české a zahraniční univerzity. Jednacími jazyky konference byly zejména čeština a angličtina, ale také ruština, němčina a francouzština.

Konference byla přínosem

Pořadatelé i účastníci se shodli na tom, že konference měla pozitivní přínos.

„Konference umožňuje zajímavá setkání odborníků z českých a zahraničních univerzit, kteří si mezi sebou vyměňují cenné informace a poznatky z oboru. Dále vede k navázání neformálních vztahů mezi univerzitami. V neposlední řadě také dochází k další spolupráci na různých projektech a publikační činnosti,“ řekl na závěr proděkan pro vědu a výzkum PEF ČZU Roman Zuzák, garant konference.

Reklama

Výběr článků

Načítám