Hlavní obsah

Strategii vzdělávacích reforem v Evropě se věnuje pátý ročník Pražského fora

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio
PRAHA

Ve dnech 20. - 22. listopadu 2008 se v Hotelu Majestic v Praze a v aule Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy uskuteční 5. Pražské forum ke strategii vzdělávacích reforem v Evropě. Tématem bude "Právo na kvalitu vzdělávání".

Článek

Pražská fóra, která pořádá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR ve spolupráci s Radou Evropy, patří mezi nejvýznamnější vzdělávací aktivity Rady Evropy.

Letošní 5. Pražské forum navazuje na čtyři předcházející pražské konference. V roce 1995 byly například tématem Vzdělávací reformy ve střední a východní Evropě, o čtyři roky později se jednalo o téma Strategie pro vzdělávací reformy: od návrhu k realizaci.

Hlavním cílem letošního Pražského fóra je najít společná doporučení pro budování moderní evropské vzdělávací politiky. Do přípravy obsahové náplně zapojila Rada Evropy odborníky z Francie, Švýcarska, Rumunska, Norska a České republiky. Formou spolupráce je výměna názorů a zkušeností mezi těmi, kteří ovlivňují vzdělávací politiku svých zemí.

Podmínky přihlášení

Pracovními jazyky fóra jsou angličtina a francouzština, tedy pracovní jazyky Rady Evropy. Při slavnostním zahájení bude zajištěno tlumočení do češtiny. Jednání se uskuteční formou plenárních zasedání a třech pracovních skupin, z nichž v jedné bude zajištěno tlumočení mezi zmíněnými pracovními jazyky. Další dvě pracovní skupiny budou jednojazyčné.

Zájemci o účast na jednání 5. Pražského fóra se mohou přihlásit do 28. září 2008 elektronicky na e-mailovou adresu: spejchal@msmt.cz nebo faxem na číslo: 257 193 397. V přihlášce je nutno uvést jméno a příjmení, zaměstnavatele, pracovní funkci, kontaktní elektronické a telefonické spojení a pracovní jazyk (tzn. angličtina nebo francouzština).

Více informací naleznete na stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám