Hlavní obsah

Česká věda bude již potřetí vybírat nejlepší mladé badatelky

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společný stipendijní projekt L´Oréal Česká republika, České komise pro UNESCO a Akademie věd ČR vstupuje do třetího ročníku. Mladé a talentované vědkyně do 35 let z oborů živých nebo materiálních věd se opět mohou ucházet v rámci národního kola o prestižní ocenění a finančně atraktivní stipendium.

Článek

Nejnadanější mladé vědkyně se mohou přihlásit do stipendijního programu L´Oréal pro ženy ve vědě do konce letošního října. Získat jedno z nejvýše tří udělovaných stipendií však není vůbec snadné. Žádosti o stipendium zhodnotí odborná komise pod dohledem předsedkyně profesorky Heleny Illnerové (členky Vědecké rady Akademie Věd a předsedkyně České komise pro UNESCO).

Dalšími členy komise jsou například místopředsedové AV ČR profesor Jiří Drahoš, doktor Pavel Vlasák, vedoucí tajemník České komise pro UNESCO inženýr Pavel Škoda a generální ředitel L´Oréal Česká republika Jean-Charles Bondy.

Oproti loňsku čeká na laureátky ceny navýšená finanční odměna. Stipendia budou tentokrát ve výši 200 tisíc českých korun. Vyhlášení cen proběhne na slavnostním večeru v lednu 2009.

V roce 2006 bylo stipendium uděleno Kateřině Kaňkové, Berenice Hausnerové a Tetyaně Ostapchuk. Vloni uspěly badatelky Jana Roithová, Petra Šauli a Marta Kalousová.

Více informací o projektu, který se řídí heslem „Svět potřebuje vědu a věda potřebuje ženy“, naleznete na webových stránkách www.prozenyvevede.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám