Hlavní obsah

Celosvětová konference o vzdělávání nadaných žáků

Novinky, Martin Singr
PRAHA

V Praze se zanedlouho uskuteční již 11. ročník mezinárodní konference Evropské rady pro vysoké schopnosti 2008 (ECHA 2008). Tato konference je organizována Centrem nadání ve spolupráci s evropským vedením společnosti ECHA a Národním institutem dětí a mládeže MŠMT.

Článek

Mezi stěžejní záměry konference patří prezentovat důležité vědecké závěry a napomáhat mezinárodní výměně odborných zkušeností a výstupů z teorie i praxe v oblasti práce s nadprůměrně nadanými žáky a dětmi. Jako hlavní řečníci a pozvaní odborníci se představí světově renomovaní výzkumníci a pedagogové nejen z Evropy, ale také ze zámoří. Všichni účastníci reprezentují oblast psychologie a pedagogiky, která se vztahuje k problematice podpory nadaných dětí.

Tématické debaty i work shopy

Konference má na programu tématické přednášky v sekcích, interaktivní posterové prezentace i tzv. tématické debaty, které mají podněcovat diskusi. Debaty se budou konat jednou denně v předem určený čas a budou se jich účastnit odborníci v dané oblasti. Organizátoři se netají úmyslem uvést tuto třídenní konferenci dvoudenními předkonferenčními work shopy, které by měly přilákat především učitele zainteresované v problematice vzdělávání nadaných v regionu Střední Evropy. Zatímco oficiálním jazykem konference bude angličtina, na předkonferenčních dílnách bude možné domluvit se také češtinou a slovenštinou.

Cíl: propojit poznatky o vzdělávání nadaných žáků

Konference představí čelní odborníky v oblasti vzdělávání nadaných, jejichž poznatky a zkušenosti ve vzdělávání nadaných by se zde měly sejít a vzájemně propojit. „Předpokládá se, že předkonferenční dílny, vzdělávací a kulturní exkurze a jiné společenské a odborné aktivity spojené s odborným programem ECHA 2008 poskytnou účastníkům množství příležitostí k profesionálnímu růstu a výměně zajímavých zkušeností ve vzdělávání nadaných dětí po celém světě,“ prozrazuje k cílům akce předsedkyně ECHA konference 2008 Jitka Fořtíková.

Pro účast na konferenci je nutné se registrovat zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám