Hlavní obsah

Prázdninové opakování

Novinky, Scio

Letní prázdniny se blíží ke svému konci a mnohý rodič si klade otázku, jak nenápadně své dítko přesvědčit, aby si alespoň zčásti osvěžilo vědomosti, získané během školního roku. Učebnice děti odevzdaly, a ruku na srdce – koho by bavilo o prázdninách ležet v učebnicích?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Východisek se nabízí hned několik. Různá nakladatelství na požadavky rodičů reagují pružně, a tak se v knihkupectvích množí nabídky prázdninových pracovních sešitů, které zábavnou formou dětem osvěžují jejich paměť.

Alternativou, kterou je však nutno zvažovat několik měsíců dopředu, jsou tuzemské i zahraniční dětské tábory a campy se specifickým zaměřením – s rozšířenou výukou cizího jazyka, s podporou rozvoje logického myšlení, s hraním strategických her a podobně.

Kromě nových kamarádů a skvělých zážitků tak děti přijedou nasyceny dalšími dovednostmi a znalostmi, získanými pod vedením zkušených lektorů. Vždy je na místě se předem informovat, pro jakou věkovou kategorii je camp nejvhodnější a jaká výchozí úroveň znalostí se od dítěte očekává.

V neposlední řadě se nabízí možnost využití internetu - e-learningových kurzů, cizojazyčných i logických her nebo on-line komunikací v cizím i mateřském jazyce je v nabídce hned několik, stačí si vybrat. Internetové stránky vhodné pro děti například naleznete na těchto odkazech:

http://scio.cz – prázdninové REPETE

Pro starší děti a studenty, kteří si chtějí procvičit komunikaci v cizím jazyce, a to nejlépe s rodilým mluvčím, je určena platforma www.myhappypla­net.com.

Mohou zde najít přátele nebo partnery k procvičování jazyka, sdílet s nimi svá videa, zasílat jim zprávy, hovořit s nimi v reálném čase. Mohou se dozvědět více o kultuře nejrůznějších zemí z celého světa. A to nejen během letních prázdnin.

Reklama

Výběr článků

Načítám