Hlavní obsah

Zapojte se přes prázdniny do dobrovolnických projektů

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio
PRAHA

Nevíte, co s volným časem o prázdninách, a hledáte nějakou smysluplnou náplň letních dnů? Staňte se dobrovolníkem - budete prospěšní, zlepšíte si jazyk, získáte zcela novou zkušenost a dozvíte se mnohé i o sobě.

Článek

Evropská dobrovolná služba je program Evropské unie určený všem mladým lidem, kteří se chtějí zapojit do dobrovolnických projektů probíhajících v zemích EU a partnerských zemích. Projekty trvají od dvou do dvanácti měsíců a zaměřují se na kulturu, děti a mládež, sport, sociální péči, umění, ekologii a další oblasti. Jedná se o neplacenou, neziskovou činnost.

Dobrovolníci za svou práci získají ubytování, stravu, kapesné a účast v podpůrném školícím programu. Dobrovolníkem se může stát skutečně každý mladý člověk ve věku 18 až 30 let s trvalým bydlištěm na území ČR. Nezáleží ani na jazykových schopnostech, ani na dosaženém vzdělání. Důležitá je pouze motivace poznat život v jiných zemích, poznávat odlišné kultury a vyzkoušet si práci v mezinárodním týmu mladých lidí.

Pokud se chcete stát dobrovolníkem Evropské dobrovolné služby, kontaktujte českou vysílající organizaci, která vám pomůže se na dobrovolnou službu připravit a poskytne vám podporu během vašeho pobytu v zahraničí. Organizaci si vyhledáte na stránkách European Commission (http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm) na základě vyplnění formuláře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám