Hlavní obsah

Kolik mohou studenti ušetřit na cestovním pojištění? I stovky korun

Novinky, Petra Plevová

Chystáte se do zahraničí a nevíte si rady s cestovním pojištěním? Pomůžeme vám s výběrem a ušetříte. Letní slevy, pojištění zdarma v rámci bankovních účtů nebo zvýhodnění při objednávce přes internet. To jsou totiž letošní nabídky pojišťoven a bank pro mladé lidi.

Článek

Nikdy nevíte, co se vám může přihodit při cestě do zahraničí. I přes veškerou opatrnost můžou přijít zdravotní komplikace. U moře se projeví alergie na slunce, přijdou horečky nebo spadnete z půjčeného skútru. Kartička pojišťovny vám v zemích Evropské unie zaručí, že s vámi bude zacházeno jako s ostatními pojištěnci.

A to je někdy kámen úrazu, v praxi to znamená, že musíte platit stejnou spoluúčast jako místní občané, což se Čechům může prodražit. Proto je dobré myslet na zadní vrátka a raději si připlatit za cestovní pojištění, které vás řady nákladů zbaví. Na pojištění by neměli zapomínat i studenti, kteří se vypraví do zahraničí "na vlastní pěst". Kde si cestovní pojištění zařídit? Poradíme vám.

Studenti mají možnost využít bezplatného cestovního pojištění v rámci sjednaných bankovních účtů. S touto nabídkou přichází například Komerční banka . „Studentům nabízíme dvě varianty studentského účtu G2, základní balíček je zdarma, nadstandardní stojí dvacet korun měsíčně. Tento balíček obsahuje také platební kartu s cestovním pojištěním,“ uvedla pro portál Studentské městečko.cz Zuzana Čepelková z Komerční banky.

Podobně i Volksbank nabízí bankovní účet Free konto, kde k vystavení platební karty student získá také cestovní pojištění zdarma. Takto sjednaná cestovní pojištění platí po celou dobu platnosti karty, proto je dobré si hlídat její platnost.

Až padesátiprocentní slevy na cesty po Evropě

Během letních prázdnin mohou studenti a mladí lidé na cestovním pojištění ušetřit až o polovinu. Potvrzují to některé společnosti. „V letní sezóně už několik let úspěšně spouštíme letní slevu nejen pro studenty, ale celkově pro osoby do 26 let. V nejbližších dnech by tato sleva měla být zveřejněna také na našich internetových stránkách. Navíc mladým lidem nabízíme padesátiprocentní slevu na krátkodobé cesty do Evropy,“ prozradila Tereza Knytlová z úseku cestovního pojištění pojišťovny Allianz.

Na ISIC celoroční pojištění za 200 korun

Držitelé karet ISIC, ALIVE, ITIC A ČHK mají šanci využít celoroční nebo krátkodobé pojištění. Tuto možnost nabízí pojišťovna Uniqa ve spolupráci s agenturou GTS Travel. Základní roční pojištění vyjde studenta na dvě stě korun, základní krátkodobé pojištění lze sjednat od 14 korun za den.

„Celoroční pojištění Uniqa pro opakované výjezdy existuje ve čtyřech variantách, připlatit si lze za extrémní sporty a zvýšené krytí léčebných výloh,“ dodal Petr Kouba, ředitel odboru úrazového a cestovního pojištění pojišťovny Uniqa. Právě u extrémních sportů je vyšší riziko úrazu, proto pojištění vyjde o pár korun víc.

Deset procent z ceny dolů za objednávku po internetu

Pojišťovny nezapomínají ani na slevy cestovního pojištění objednaného přes internet. „Desetiprocentní slevu mají všichni, kteří si pojistku sjednají po internetu. V případě studentů je to většina,“ řekl portálu Studentské městečko.cz tiskový mluvčí České pojišťovny Václav Bálek. Stejný druh slevy má ve své nabídce i Komerční banka. Největší česká zdravotní pojišťovna VZP má pro své pojištěnce připraveno základní pojištění za 19 korun denně, Hutnická zaměstnanecká pojišťovna určila hranici na čtrnáct korun za den.

Nabídky pro studenty

Pojišťovna/bankaNabídky pro mladéZákladní sazby cestovního pojištění na léčebné výlohy (cena za den)
Komerční bankaúčet G2: zdarma / 20 korun nadstandard
Česká pojišťovna10% sleva / objednávka přes internet14 Kč
VZP20 Kč
HZP19 Kč
Generali14 Kč
Kooperativa15 Kč
Uniqaslevy na ISIC20 Kč
Allianzletní slevy pro mladé do 26 let / krátkodobé cesty po Evropě sleva 50%
VolksbankFree konto: zdarma

Převzato z portálu Studentské městečko

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám