Hlavní obsah

Nad předáváním diplomů dohlížely šelmy

Novinky, Scio
ÚSTÍ NAD LABEM

Univerzitní aula, divadlo, kongresové prostory. To jsou obvyklá místa, kde si absolventi vysokých škol na promoci přebírají diplomy. Přírodovědecká fakulta ústecké univerzity si však k uspořádání promoce pro desítky svých absolventů vybrala netradiční a atraktivní prostory.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Čerstvě vystudovaní přírodovědci přebírali diplomy mezi exotickými zvířaty v ústecké zoologické zahradě. Slavnostní slib, který je součástí promoce, skládali v pavilónu šelem.

Významnému okamžiku v životě vysokoškoláků přihlíželo 250 rodinných příslušníků a známých. Nad předáváním diplomů dohlížela prorektorka univerzity Alena Chvátalová a děkan fakulty Stanislav Novák.

Hosté promoce se mohli například vypravit na jízdu okružním vláčkem po areálu zoologické zahrady. Slavnostní oběd, který je obvyklou součástí oslav po promoci, měli možnost absolvovat v místní restauraci.

Přírodovědecká fakulta, která na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně vznikla v roce 2005, má zájem o spolupráci se ZOO v Ústí nad Labem i do budoucna. Obě instituce jsou připraveny uspořádat další společné projekty a aktivity.

Reklama

Související články

Pardubice hlásí tisícovku nových absolventů

Přelom června a července je na vysokých školách obdobím konání závěrečných zkoušek a posléze i slavnostních promocí. Nejinak tomu je i na Univerzitě Pardubice,...

Výběr článků

Načítám