Hlavní obsah

Jazykové kurzy v zahraničí

Novinky, Markéta Dolejšová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Spojení příjemného s užitečným v podobě vycestování za jazykem do zahraničních oblastí se stává stále oblíbenější záležitostí. Kromě samotného jazyka máte možnost poznat jinou kulturu, nové lidi a třeba se i vykoupat v moři. Nabídka zemí, kam lze na jazykový pobyt vyjet, je poměrně pestrá. Mezi nejžádanější destinace přitom patří Velká Británie, Španělsko a Malta.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Zájemci o studium angličtiny mají v oblibě například Maltu

Článek

Znalost alespoň jednoho světového jazyka je v současné době brána téměř jako samozřejmost. Jakkoli je čeština krásný jazyk, v zahraničí si s ní rohlík nekoupíte, ba i u nás vám v mnoha případech stačit nebude.

Stále více zaměstnavatelů požaduje alespoň základy některého cizího jazyka, stejné je to například s přijímacími zkouškami na střední a vysoké školy.

Jelikož prázdniny právě začaly, představa opětovného usednutí do lavic je pro mnohé nepřijatelná, ne–li odstrašující. I pro ty, kteří si chtějí užít léto a zároveň by rádi zdokonalili své jazykové dovednosti, je tu však řešení, a to v podobě letních jazykových kurzů v zahraničí.

Kurzy pro děti, studenty i dospělé

Kurzů se mohou zúčastnit téměř všichni - děti, studenti i dospělí, začátečníci i pokročilí. Stejně jako u tuzemských jazykových škol si můžete vybrat z různých zaměření, tedy například z kurzů orientovaných na konverzaci, gramatiku, přípravných kurzů na mezinárodní zkoušky, nebo kurzů zaměřených na obchodní jazyk. Výhodou studia v zahraničí je však možnost (nebo spíše dokonce nutnost) využít nabyté znalosti v praxi.

V rámci doprovodného programu vás totiž čekají různé kulturní, sportovní a poznávací aktivity, nebo společenské akce, kde máte možnost se více poznat s ostatními účastníky kurzu.

Za individuální výuku se připlácí

Délka jednotlivých kurzů se liší, vycestovat můžete na pár týdnů, ale i na několik měsíců - minimum ovšem bývá dva týdny. Většina škol své studenty na základě rozřazovacích testů rozděluje do skupin od šesti do dvanácti osob, setkat se ovšem můžete i s menšími skupinkami nebo dokonce s individuální výukou, za kterou si ovšem budete muset připlatit.

Ubytování je zajišťováno ve studentských ubytovnách, ale i v luxusních apartmánech. Populární variantou je bydlení v hostitelských rodinách, kde máte nejlepší možnost procvičit si své jazykové schopnosti v praxi.

Širokou škálu zahraničních jazykových kurzů nabízí například jazyková škola Skřivánek London Institute, nebo společnost Student Agency.

Reklama

Výběr článků

Načítám