Hlavní obsah

Zlín má nové univerzitní centrum

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Zlínská Univerzita Tomáše Bati se v posledních letech rozrostla natolik, že byla donucena řešit prostorové problémy. Za necelých deset let se počet studentů na univerzitě zvýšil téměř pětinásobně. Představitelé zlínské vysoké školy se proto rozhodli pro výstavbu zbrusu nového univerzitního centra. Moderní komplex byl slavnostně otevřen v minulém týdnu.

Článek

Není divu, že dosavadní prostory škole již nepostačovaly. V roce 2000 na univerzitě studovalo 2 600 studentů, letos mají fakulty dohromady 11 500 posluchačů. Problémy s kapacitou pociťovala především knihovna. Součástí univerzitního centra je proto moderní knihovna s vysokorychlostním internetem.

Slavnostní otevření nové budovy za účasti významných hostů z České republiky i ze zahraničí proběhlo 17. června. Minulý pátek a sobotu zpřístupnila univerzita nové prostory veřejnosti v rámci Dne otevřených dveří. Slavnostní otevření univerzitního centra přenášela i televize Neon, o jejíž provoz dbají studenti místní Fakulty multimediálních komunikací.

Nová budova Univerzitního centra sestává ze dvou samostatných částí, spojených zastřešeným atriem. Budou zde pracoviště rektorátu i přednáškový sál. Objekt nabízí kompletní bezbariérový přístup. V budoucnu bude univerzitní centrum propojeno s centrem kongresovým, které bude vyhrazeno spíše pro kulturní a společenské účely.

Zlínská vysoká škola se stala univerzitou teprve v roce 2001. Zatímco na začátku tisíciletí školu tvořily pouze dvě fakulty, dnes nabízí Zlín možnost studia na pěti fakultách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám