Hlavní obsah

Velké Meziříčí bude hostit filozofický festival

Novinky, Scio
VELKÉ MEZIŘÍČÍ

Město Velké Meziříčí bude od pátku do neděle patřit filozofům. Proběhne zde totiž Evropský festival filozofie, který návštěvníkům nabídne nejen příspěvky filozofů, ale také divadelní představení či koncert.

Článek

Festival ve Velkém Meziřičí představuje českou obdobu setkání filozofů v Modeně pod patronací italské společnosti Fondazione Collegio San Carlo. Italské hranice opustil festival prvně vloni, kdy se konal kromě Velkého Meziříčí i ve francouzském Saint Emilionu.

Zatímco vloni byly průvodním tématem festivalu změna a stálost, letos tématický okruh představují tradice a modernita. Z řad filozofů vystoupí se svým příspěvkem například profesor Erazim Kohák, Karel Floss nebo Jan Zouhar.

Zahájení festivalu se zúčastní místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Kasal, ředitel Filosofického ústavu AV ČR Pavel Baran a starosta Velkého Meziříčí František Bradáč.

Festival je pojat jako oslava filozofie a literatury. Filozofové na chvíli opustí akademickou půdu a vyjdou na náměstí a do ulic, aby oslovili vnímavé posluchače.

Program festivalu, který proběhne od pátku 20. června do něděle 22. června naleznete na stránkách www.mestovm.cz či www.jupiterclub.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám