Hlavní obsah

Chcete na Erasmus? Ptejte se těch, kteří již za hranicemi studovali

Novinky, Markéta Dolejšová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jak funguje program Erasmus a co konkrétně studentů nabízí jsme vám popsali v minulých třech dílech. Pokud vás erasmácká nabídka dostatečně nalákala a jste odhodláni vycestovat do zahraničí za novými zážitky, čtěte pozorně dál – v následujícím díle vám přinášíme zkušenosti studentů, kteří již mají zahraniční pobyt za sebou.

Článek

Do programu Erasmus jsou zapojeny vysokoškolské instituce disponující listinou Erasmus University Charter, která je přidělována Evropskou komisí. V současné době tuto listinu mají instituce nacházející ve 30 evropských zemích - právě do těchto zemí tedy lze v rámci Erasmu vycestovat.

Ne všechny instituce jsou však vzájemně propojeny bilaterární smlouvou. Vaše domácí škola tedy nutně nemusí nabízet stáže ve všech zemích, které jsou do programu zapojeny. Většinou se student musí řídit nabídkou jeho domácí katedry, která mu umožňuje studovat na zahraničních institucích, nabízejících výuku korespondující se studentovým domácím oborem.

Následující seznam zemí je zároveň databází zkušeností studentů, kteří již s Erasmem vycestovali – po kliknutí na název země se vám zobrazí stránka se zkušeností studenta z dané země.

Reklama

Související články

Možnosti studia ve Španělsku

Učíte se španělsky a chtěli byste v této zemi taky studovat? Na výběr máte spoustu možností, a to díky různým stipendijním a výměnným pobytům. Nebo si můžete...

Pracovní stáž v rámci programu Erasmus

V úvodním díle seriálu o stipendijním programu Erasmus jsme vám přiblížili, jak program funguje a co je potřeba udělat, abyste mohli úspěšně vyjet na studijní...

Výběr článků

Načítám