Hlavní obsah

Anglická škola zakázala dětem energetické nápoje

BBC, Scio
LONDÝN

Učitelé na jedné z církevních středních škol v Anglii dospěli k názoru, že po požití energetického drinku se mění chování jejich žáků k horšímu. Školákům proto pití těchto nápojů zakázali.

Článek

Střední církevní škola Chatsmore Catholic High School z anglického města Worthing zakázala nápoje s obsahem od 80 miligramů kofeinu výše. Nařízení se týká zejména známého nápoje Red Bull a Kick, jehož výrobcem je obchodní řetězec Tesco. Na energetické nápoje tak může v průběhu školní výuky zapomenout všech 630 žáků, kteří školu navštěvují.

"Jestli chtějí tyto drinky pít mimo školu, tak to už je záležitostí jejich rodičů," říká o studentech ředitelka školy Anne Wardová.

Mnoho studentů tak bude muset začlenit do svého pitného režimu jiné nápoje, než ty se zvýšenou dávkou energie. "Přimlouváme se za to, aby konzumovali vodu, jejíž pití v průběhu vyučování dětem skutečně povolujeme," poznamenává ředitelka školy, kterou navštěvují děti ve věku 11 až 16 let.

Výrobci Red Bullu sdělili BBC, že pití svého nápoje nedoporučují jedincům se zvýšenou citlivostí vůči kofeinu, a to včetně dětí. Kofein, který je běžnou součástí energetických drinků, má vliv na výkonnost a koncentraci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám