Hlavní obsah

Packal bude hledat rukavičky bílé paní

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROŽMBERK

Dobrodružství detektiva Packala bude o tomto víkendu pokračovat v Rožmberku. Zde opět řádil Ing. Šílený. Vloupal se v noci na hrad a ochomítal se kolem obrazu bílé paní, chtěl zřejmě rozluštit její tajný rébus a získat tak poklad, o němž pojednává legenda. To se mu ale nepovedlo, tak alespoň ukradl bílé rukavičky, které dle pověsti bílé paní patřily.

Článek

Detektiv Packal je musí získat zpět, na pomoc si jako vždy vzal dvě skupiny pomocníků, kteří soutěží o to, komu se povede získat více stop, najít a otevřít inženýrův trezor.

Televizně-internetovou vzdělávací soutěž Případy detektiva Packala pořádá od ledna 2008 Česká televize ve spolupráci s Centrem moderního vzdělávání. Soutěž je určena dětem i jejich školám.

Jako každý týden je i tentokrát připraven úkol pro ty z vás, kteří si chtěji procvičit detektivní schopnosti. Tentokrát se budeme ptát na erby rodu Vítkovců.

Přiřaďte správně názvy měst k jejich rodovým erbům Vítkovců: Krumlov stříbrná růže na červeném poliRožmberk zlatá růže na modrém poliHradec červená růže na stříbrném poliLandštejn a Třeboň černá růže na zlatém poli Stráž stříbrná růže na červeném poliSezimovo Ústí modrá růže na zlatém poli

Reklama

Související články

V Packalovi vše jinak. Šílený odpočívá

Tentokrát je v soutěži Případy detektiva Packala všechno jinak. Detektiv Packal nemá na řešení žádný případ, Ing. Šílený zřejmě odpočívá, nebo už toho konečně...

Výběr článků

Načítám