Hlavní obsah

Inženýr Šílený škodil v Českém Krumlově místním medvědům

Novinky, Scio
ČESKÝ KRUMLOV

V internetově-televizním vzdělávacím pořadu Případy detektiva Packala se tentokrát podíváme do Českého Krumlova. Zlý úmysl Inženýra Šíleného znemožnil zdejším medvědů, kteří patří mezi hlavní chlouby města, aby se dostali do svého výběhu.

Článek

Ing. Šílený tentokrát škodil v Českém Krumlově. Udělal nehezkou schválnost. Ukradl důležitou součástku z klece, kde bydlí krumlovští medvědi. Bez ní se zvířata nemohou dostat ven do svého výběhu.

Packal mu ji samozřejmě nemůže nechat. Vyráží na místo činu, na pomoc si bere dvě skupiny mladých pomocníků. Podaří se jim najít trezor Ing. Šíleného dříve, než součástka navždy zmizí? To se dozvíte v sobotním vysílání Případů detektiva Packala na programu ČT1.

Jaké jsou vaše detektivní schopnosti?

Pokuste se rozluštit šifry a úkoly, které mají za úkol vyřešit naši detektivové, a zjistěte, jak jste na tom s detektivními vlohy právě vy. Správné odpovědi se dozvíte právě v televizním pořadu.

Zkuste dnes doplnit tento text:

Paní X z Rožmberka označovaná jako Bílá paní žila na českokrumlovském hradě v X. století. Její otec X II. z Rožmberka ji proti její vůli a bez lásky provdal za moravského šlechtice Jana z Lichtenštejna, který ji celý život krutě týral. Když Jan ležel na smrtelné posteli, nechal si paní X zavolat a prosil ji o odpuštění. Ona odmítla a její manžel ji za to proklel. Od těch dob musí duch Bílé paní Rožmberské obcházet rožmberské hrady a zámky a zjevuje se v okamžiku, kdy má dojít k nějakým významným událostem. X rukavičky na jejích rukou věstí věci dobré, X rukavičky upozorňují na blížící se neštěstí.

Dosaďte do textu místo X podrobné informace, které do něj patří.

Správnou odpověď hledejte na webu Českého Krumlova

Reklama

Související články

V Packalovi vše jinak. Šílený odpočívá

Tentokrát je v soutěži Případy detektiva Packala všechno jinak. Detektiv Packal nemá na řešení žádný případ, Ing. Šílený zřejmě odpočívá, nebo už toho konečně...

Výběr článků

Načítám