Hlavní obsah

V Jinonicích proběhne čtvrtý ročník jarní filozofické konference

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy a Filosofický ústav Akademie věd ČR pořádají filosofickou konferenci s názvem „Otevřenost světa a světatvornost člověka“. Konference bude probíhat ve dnech 26. – 28. května 2008 v aule Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy v Jinonicích.

Článek

Tématem tohoto (již čtvrtého) ročníku jarní filosofické konference je fenomén světa v novověké filosofii, problém pochopení vztahu člověka a světa jako vztahu subjekt - objekt a pokusy o překonání tohoto pojetí ve 20. století. Na konferenci promluví mimo jiné Doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc., Karel Novotný, M.A. Ph.D., Mgr. Jindřich Karásek, Ph.D.

Předchozí ročníky konference měly také velmi zajímavá filosofická témata. Zabývaly se filosofií Friedricha Nietzcheho, Emmanuela Lévinase a Hegelovou Fenomenologií ducha.

Konference je veřejně přístupná všem zájemců a není ani nutné se předem registrovat. Aula, kde se koná, se nachází v Jinonicích, v jedné z budov UK, kde kromě Fakulty humanitních studií naleznete také pracoviště Filozofické fakulty, Fakulty sociálních věd a Centra pro otázky životního prostředí. Dostanete se tam metrem – trasa B, zastávka Jinonice.

Program konference naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám