Hlavní obsah

Ministerstvo školství vyhlásilo fotografickou soutěž

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Díky českému předsednictví v Radě EU se naskýtá řada zajímavých příležitostí i pro české vysokoškoláky. Poté, co vláda nabídla studentům několik míst styčných koordinátorů, vyhlásil ministr školství Ondřej Liška soutěž pro talentované fotografy z řad českých VŠ a VOŠ.

Článek

Česká republika bude Radě EU předsedat v prvním pololetí příštího roku. Již začátkem jara oslovil Úřad vlády české studenty s nabídkou práce v roli styčných koordinátoru v průběhu předsednictví. Skupina 60 až 70 lidí především z řad vysokoškoláků bude mít za úkol koordinovat pobyt jednotlivých delegací.

Studenti, kteří se mohou pochlubit výbornou znalostí cizích jazyků, dostanou šanci získat cenné zkušenosti v oblasti diplomatického protokolu a organizování mezinárodních setkání.

Nově chce dovedností a uměleckého talentu studentů vysokých či vyšších odborných škol využít ministerstvo školství. Vyhlásilo proto fotografickou soutěž. Studenti mají za úkol vytvořit sadu fotografií věnovaných tématům spojeným s činností Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Sada má obsáhnout celkem 16 fotografií z oblasti školství, vědy a výzkumu, mládeže i sportu.

Soutěž má prokázat, že jsme zemí tvůrčích mladých lidí

Fotografie by měly vycházet z českého školského prostředí. Budou využity pro prezentaci v brožůrách či letácích určených představitelům ostatních členských států Evropské unie.

Ministerstvo si od vyhlášení soutěže slibuje dva cíle. Kromě toho, že ze soutěže vzejdou reprezentativní fotografie, mají studenti prokázat, že Česká republika je zemí tvůrčích mladých lidí.

Pro vítěze soutěže je připravena finanční odměna ve výši 30 tisíc korun. Více informací naleznete na stránkách ministerstva - www.msmt.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám