Hlavní obsah

V Brně pijí studenti víc než v Praze, zjistily Alkohlídky

– PRAHA/BRNO
Novinky, Scio

Alkohlídka, která na studentských akcích dohlíží na to, kolik vysokoškoláci vypili alkoholu, tentokrát porovnávala posluchače pražských škol s jejich brněnskými kolegy. "Vítězství", kterému by nejspíš zatleskal málokterý lékař, nakonec slavilo Brno.

Článek

Alkohlídky vyrazily na hlavní majálesové akce v Praze (30. dubna) a v Brně (7. května). Do přístroje měřícího hladinu alkoholu dýchalo několik stovek účastníků studentského veselí. Z kapacitních důvodů dokonce nebylo možné uspokojit všechny zájemce.

Průměrná hodnota alkoholu v dechu se v Praze pohybovala okolo 1,3 promile, kdežto v Brně se vyšplhala až nad hodnotu 1,6 promile. Mnohem častěji byla v Brně také dosažena horní hranice měřících přístrojů, a sice 4 promile. V případě dosažení této hranice je přitom již člověk ohrožen na životě.

„Vzhledem k tomu, že ke ztrátám na životech, pokud vím, nedošlo, a nikdo snad nezůstal na místě ležet bez hnutí, ukazuje to nejspíše na dva možné závěry. Buď jsou někteří studenti natolik ostřílení alkoholici, že jim podobná hladina nevadí, nebo byli změřeni těsně po požití nápoje. Což se mi ale u takového množství lidí nechce moc věřit,“ poznamenal Zdeněk Horák, manažer projektu Alkohlídky.

Organizátorem projektu Alkohlídky je portál Stiplist.cz.

Naměřené statistiky:

30.4.2008 Majáles Praha
Celkem změřeno osob 209Průměrná naměřená hodnota 1,35 ‰Osob s hodnotou 0 ‰ po 20. hodině 4Osob s hodnotou 4 ‰ 1 (v 18:34)Osob s hodnotou nad 3 ‰ 16, z toho 3 ženy
7.5.2005 – Majáles Brno
Celkem změřeno osob 228Průměrná naměřená hodnota 1,64 ‰Osob s hodnotou 0 ‰ po 20. hodině 5Osob s hodnotou 4 ‰ 9, z toho 3 ženy Osob s hodnotou nad 3 ‰ 28, z toho 7 žen

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám