Hlavní obsah

Univerzity budou lákat americké studenty do Česka

Novinky, Scio

Spojené státy chtějí vyslat ročně až milión studentů na zahraniční stáže. České univerzity se proto chystají na největší světový veletrh mezinárodních vzdělávacích výměn do Washingtonu, aby nalákaly americké studenty právě k nám.

Článek

Na veletrhu NAFSA bude mít svůj stánek i Komise J. Williama Fulbrighta. Pod jejími křídly se bude prezentovat celkem 14 českých vysokých škol společně s Národní agenturou pro evropské vzdělávací programy.

Veletrh je považován za největší na světě, co se týče zaměření na mezinárodní studijní výměny. Ve Washingtonu letos proběhne od 26. do 30. května 2008.

"Veletrh NAFSA se stal nejdůležitějším globálním setkáním reprezentantů odborů pro zahraniční vztahy vysokých škol, a to nejen z USA. Spojené státy navíc plánují zavedení programu, jehož prostřednictvím by na zahraniční stáže mělo vyjíždět až milion amerických studentů ročně. Chtěli jsme, aby české školy byly u toho,“ uvedl koordinátor "české výpravy" Jakub Tesař.

Američtí studenti budou mít na výběr z několika míst, kam by se mohli vydat za studiem. Kromě největších univerzitních center Prahy a Brna, může Američany nakonec přivítat i Plzeň, Opava, České Budějovice, Olomouc či Ostrava. Právě vysoké školy z těchto měst nabídnou mladým studentům z USA své vzdělávací programy.

Své reprezentanty na český stánek vysílají následující univerzity:
Česká zemědělská univerzita v PrazeČeské vysoké učení technické v PrazeJihočeská univerzita v Českých BudějovicíchMasarykova univerzitaMendelova zemědělská a lesnická univerzita v BrněPalackého univerzita v Olomouci Slezská univerzita v OpavěUniverzita Karlova v PrazeUniversity of New York in Prague Vysoká škola báňská – Technická univerzita OstravaVysoká škola finanční a správníVysoká škole ekonomickáVysoké učení technické v BrněZápadočeská univerzita v Plzni

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám