Hlavní obsah

Jaro Evropy učí školáky diskutovat o evropských tématech

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Debatovat o evropských tématech, vyjádřit vlastní názor a seznámit se s názory představitelů veřejného života. To vše umožňuje evropským školákům projekt Jaro Evropy, který byl zahájen již v roce 2002. Školáci se do něj mohou zapojit i letos.

Článek

Projekt Jaro Evropy má za cíl povzbudit základní a střední školy, aby si vyhradily alespoň den pro organizaci akcí zaměřených na debatu o evropských tématech. V tomto roce je kampaň provázána s iniciativou Evropský rok mezikulturního dialogu.

Školáci jsou proto motivováni k dialogu k dialogu mezi různými kulturami. Zároveň by si v rámci aktivit spojených s Jarem Evropy měli více uvědomit kulturní rozmanitost kontinentu.

O Evropě debatují se školáky politici

Tým Jara Evropy dále vybízí představitele veřejného života, zejména lokální, národní a evropské politiky, aby navštívili školy a diskutovali s žáky o evropských tématech a problémech.

Školáci naopak získají možnost sdělit své postřehy a názory zodpovědným činitelům. Kromě samotných návštěv škol diskutují evropští politici se školáky prostřednictvím on-line debat.

V letošním školním roce probíhá projekt Jaro Evropy od 25. března do 30. června 2008. Do projektu se již zapojilo téměř 5 tisíc škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám