Hlavní obsah

Další bitva mezi detektivy a vědcem Šíleným se odehraje v pivovaru

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Další díl televizně-internetové vzdělávací soutěže Případy detektiva Packala nás zavede do prostředí Pivovaru Postřižiny ve městě Nymburk. Dva týmy školáků budou opět pomáhat detektivovi Packalovi při nápravě škody napáchané inženýrem Šíleným.

Článek

Ing. Šílený řádil tentokrát v nymburském pivovaru. Ukradl, kdo ví proč, pamětní cedulku Bohumila Hrabala. Následně ji schoval do svého trezoru. Ten mají za úkol najít pomocníci detektiva Packala. Trezor musejí otevřít dříve, než se inženýr Šílený pro svoji kořist vrátí. Soutěž vysílá v sobotu před desátou hodinou ČT1.

Součástí každého dílu Případy detektiva Packala je i divácká soutěž s různými šiframi a úkoli. Nejinak je tomu i tentokrát.

Zkuste dnes odpovědět na tuto soutěžní otázku:

Při přípravě piva se ječmen namáčí po dobu 2 dnů v tzv. náduvnících, kde do sebe přijímá vodu a bobtná (nadouvá se). Pak se rozprostře na podlahu - na tzv. humna, kde po dobu 4 dnů klíčí. Každý den má své pojmenování. Víte, jak se mu říká druhý den?

1.mokrá hromada

1.mokrá hromada2.pukavka

1.mokrá hromada2.pukavka3.mladík

4.vyrovnaná hromada

Více informací o soutěži naleznete na stránkách www.packal.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Inženýr Šílený loupil v leteckém muzeu

Detektiv Packal se tentokrát vydal do leteckého muzea v Praze Kbelích. Muzeum, ve kterém se nachází sbírka 275 letadel, funguje už od roku 1968. Zlomyslnému...

Výběr článků

Načítám