Hlavní obsah

V Opavě vzniká Fakulta veřejných politik

Novinky, Scio
OPAVA

Slezská univerzita v Opavě se od podzimu rozroste. K dosavadním dvěma fakultám vysoké školy se přidá ještě třetí. Vyčleněním některých studijních programů Filozoficko-přírodovědecké fakulty vznikne Fakulta veřejných politik.

Článek

Slezskou univerzitu dosud tvořily dvě fakulty, a to Filozoficko-přírodovědecká fakulta sídlící přímo v Opavě a Obchodně podnikatelská fakulta se sídlem v Karviné. Součástí univerzity je i Matematický ústav a Vzdělávací centrum v Krnově.

Nová fakulta začlení do své nabídky bakalářský a magisterský studijní program Sociální politika a sociální práce. Programy Mezinárodní teritoriální studia, Specializace v pedagogice a Ošetřovatelství jsou zatím určeny pouze uchazečům o bakalářský stupeň studia. Do budoucna však fakulta plánuje i akreditaci navazujících magisterských či dokonce doktorských programů.

„Fakulta veřejných politik otevře pro Slezskou univerzitu a především pro její studenty nové perspektivy rozvoje v moderně a netradičně koncipovaných studijních programech a oborech zaměřených ve své rozhodující většině na politické a sociální vědy,“ objasnil rektor univerzity Rudolf Žáček poslání Fakulty veřejných politik.

Univerzita počítá s tím, že ještě letos bude mít nově vzniklá fakulta 1200 studentů. Nová součást univerzity zahájí činnost začátkem října.

Partnerem rubriky Vzdělávání je společnost Scio, organizátor Národních srovnávacích zkoušek, www.scio.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám