Hlavní obsah

Univerzita Tomáše Bati se představí v New Yorku

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Zlínská Univerzita Tomáše Bati připravila řadu aktivit, s nimiž se bude prezentovat v Českém centru v New Yorku. Univerzita se zúčastní společně s městem Zlín akce nazvané ZLíNY (neboli Zlín in New York), jejíž konání je na programu od 15. května do 31. července.

Článek

Výstava ZLíNY v Českém domě má představit Zlín především jako město módy, designu, architektury, filmu, módy a vzdělávání. Návštěvníci jsou očekáváni zejména z řad mladých Američanů - studentů a zájemců o architekturu a design. Řadu aktivit přichystali samotní studenti a pracovníci univerzity

Součástí newyorské výstavy bude přehlídka uměleckých fotografií, zachycujících spojení ženské krásy a moderní architektury. Pro fotografie pózovala Miss World 2006 Taťána Kuchařová. Modely pro ní navrhla vedoucí univerzitního ateliéru Design oděvů Šárka Šišková.

Fresh design představí originální práce studentů

K vidění bude i výstava studentských prací Fresh design, kde se návštěvníci seznámí s tvorbou studentů Fakulty multimediálních komunikací. Půjde například o návrhy oděvů a obuvi, výrobky ze skla či porcelánu. Pracovníci Fakulty multimediálních komunikací navíc vytvořili pro město Zlín prezentační panely.

Součástí prezentace celého města budou i informace o Univerzitě Tomáše Bati. Rektor univerzity profesor Ignác Hoza bude přítomen na zahajovacím večeru celé akce. Představí se zde po boku primátorky města Ireny Ondrové a slavných zlínských rodáků.

Zlínská univerzita byla založena v roce 2001. Jméno nese po slavném městském rodákovi, slavném podnikateli a zakladateli obuvnické firmy, Tomášovi Baťovi. Součástí vysoké školy je pět fakult.

Partnerem rubriky Vzdělávání je společnost Scio, organizátor Národních srovnávacích zkoušek, www.scio.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám