Hlavní obsah

Olomoucký Majáles slibuje kvalitní muziku zadarmo

Novinky, Sofia Farchi, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

I v Olomouci se staly studentské majálesové oslavy již tradicí. K vidění zde letos budou nejen živé koncerty, ale i divadelní představení pod širým nebem a projekce nezávislých filmů.

Foto: České dědictví UNESCO, Novinky

Město Olomouc

Článek

Májový svátek studentů, který je spojený s tradiční volbou krále, se letos koná od 28. dubna do 6. května 2008. Mimo to bude souběžně od 30. dubna do 5. května probíhat soutěž hudebních kapel Olomoucký π –faktor (Pí faktor), kdy se hudební skupiny mohou ucházet o možnost zahrát si na Olomouckém majálesu 6. května anebo na scéně 7. ročníku olomouckého Beerfestu.

Hlavním dnem majálesových oslav bude úterý 6. května, které ukončí předcházející týden plný studentských aktivit a dovedností. Mimo hudební produkce je na programu každoroční majálesový průvod a volba krále majálesu.

Majáles přeje i aktivním

Aby majáles nebyl pro návštěvníky jen pasivní záležitostí, jsou pro ně připraveny taky workshopy a dílny, kde mohou vyrábět předměty úzce spjaté s majálesovým veselím. Pro sportovněji založené jedince jsou připraveny různé závody a soutěže, například běh do schodů, závody v boulderingu (druh lezení na nízkých skalách bez lana), nebo turnaj ve stolním fotbale. To vše bude součástí doprovodného programu, který začal již včera a skončí 5. května.

Součástí Olomouckého Majálesu bude také recesistický průvod masek a alegorických vozů, který se v Olomouci koná tradičně každým rokem. Ten bude pro letošek situován do určitých žánrových a tématických skupin (účastní se již např. skupina na koloběžkách, strana zelených, blondýny…).

Hojná účast nejenom studentů se zřejmě očekává na živých koncertech. Na hlavním programu 6. května vystoupí kromě jiných kapel taky MIG 21, v další dny se představí například Peha, Divokej Bill, Support Lesbians, Clou nebo No Name.

Reklama

Výběr článků

Načítám