Hlavní obsah

Inženýr Šílený loupil v leteckém muzeu

Novinky, Scio
PRAHA

Detektiv Packal se tentokrát vydal do leteckého muzea v Praze Kbelích. Muzeum, ve kterém se nachází sbírka 275 letadel, funguje už od roku 1968. Zlomyslnému inženýrovi Šílenému se rozsáhlá expozice zalíbila natolik, že si odsud něco neprávem odnesl. Ukradenou kořist mají za úkol najít dvě skupiny pomocníků detektiva Packala.

Článek

Ing. Šílený tentokrát kradl v Leteckém muzeu ve Kbelích. Ukradl důležitou navigační součástku z jednoho letadla. Nyní má v plánu sestavit šílený stroj, který bude zřejmě i létat. Packal mu proto součástku samozřejmě nemůže nechat.

Vyráží na místo činu jako vždy si na pomoc bere dvě skupiny mladých pomocníků. Podaří se jim najít trezor Ing. Šíleného dříve, než přístroj navždy zmizí?

Odpověď vám prozdradí sobotní díl pravidelné televizně-internetové vzdělávací soutěže Případy detektiva Packala.

Prověřtě své detektivní schopnosti?

Pokuste se rozluštit šifry a úkoly, které mají za úkol vyřešit naši detektivové, a zjistěte, jak jste na tom s detektivními vlohy právě vy. Správné odpovědi se dozvíte již zítra na televizním programu ČT 1.

Dnešní otázky:

Kdy bylo Letecké muzeum v Kbelích založeno?

Kdy bylo Letecké muzeum v Kbelích založeno? Kolik letadel je zde vystaveno?

Kdy bylo Letecké muzeum v Kbelích založeno? Kolik letadel je zde vystaveno? Kolik letuschopných strojů toto muzeum vlastní?

A jak se jmenuje náš úhlavní nepřítel?

Reklama

Výběr článků

Načítám