Hlavní obsah

Patnáct vynikajících studentů bylo odměněno lukrativním stipendiem

Novinky, Scio
PRAHA

Nadace GE a Institut mezinárodního vzdělávání ocenily minulý týden 15 českých studentů s vynikajícími studijními výsledky stipendiem ve výši 3000 eur. Studenti ekonomických a technických oborů obdrželi stipendium v rámci regionálního univerzitního programu Scholar-Leaders, který je v České republice pořádán již počtvrté za sebou.

Článek

Patnáctku vítězů vybrala nezávislá komise ze studentů druhých ročníků v oborech ekonomie, managementu, konstruktérství a technologie z vybraných českých univerzit.

Držitelé stipendií se mohou zároveň zúčastnit mezinárodního letního semináře zaměřeného na manažerské dovednosti nebo "stínovacího dne" po boku manažera GE. V rámci stipendia by se studenti měli angažovat v dobrovolnických projektech ve svých komunitách.

Stipendijní program běží již 6 let 

Program financovaný z prostředků grantu Nadace GE (filantropická organizace společnosti General Electric) má svůj původ v Maďarsku, kde byl zahájen v roce 2002. Následovalo jeho rozšíření do České republiky, Polska a Rumunska. Včetně letošních držitelů čítá počet stipendistů 251 studentů z celého regionu. V České republice již obdrželo stipendium 57 studentů.

„Stipendium od společnosti GE mi otevřelo obrovské příležitosti. Je to skvělá příležitost setkat se s lidmi z jiných zemí Evropy, zlepšit si znalost angličtiny a stát se vůdčí osobností s náležitou společenskou odpovědností“ prohlásila například stipendistka Markéta Tejklová, jež dostala stipendium hned v prvním roce, kdy program běžel v České republice.

Podmínky pro získání stipendia Scholar Leaders

Studenti ucházející se o stipendium musejí podat vyplněnou přihlášku s esejem o rozsahu 1,000 slov, 2 doporučující dopisy (přičemž alespoň jeden musí být od profesora), životopis, opis studijních výsledků dosažených v prvním roce studia s anglickým překladem (úředně ověřený překlad není nutný). O stipendium mohou žádat studenti v druhém roce magisterského nebo bakalářského studia, pokud je toto studium jejich prvním vysokoškolským studiem. Více informací o programu i o univerzitách, které se na něm podílejí, najdete na adrese www.iie.eu.

Náměstek ministra školství Vlastimil Růžička projekt ocenil a označil ho za "projev rostoucího zájmu podnikatelské sféry o vzdělávání v České republice".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám