Hlavní obsah

Národní zemědělské muzeum nabízí bohatý program pro školy

– PRAHA
Novinky, Lucie Vojtěchovská, Scio

Národní zemědělské muzeum se stále více zaměřuje na studenty a školáky. Nyní si mohou například návštěvníci prohlédnout kresby studentů ČVUT na schodišti prvního a druhého patra budovy Národního zemědělského muzea v Praze na Letné. Ve dnech 13.3.2008 – 11.5.2008 budou polytématická díla lemovat schodiště propínající celou budovu.

Článek

NZM svou edukativní činnost rozšířilo o Test - Zemědělství jak ho neznáte, Malou muzejní farmu a Puzzle archivních obrázků.

Pořadatelé tím chtějí jak malým tak i starším návštěvníkům přiblížit, jak zemědělství bylo, je a bude pro nás důležité. Všechny tři aktivity si můžete vyzkoušet i v interaktivní podobě od vás z domova, jelikož jsou též umístěny na internetových stránkách muzea.

Lektorské programy pro školy zajišťuje Mgr. Michaela Čevelová (Národní zemědělské muzeum Praha (Kostelní 44, 170 00 Praha 7 - Letná), tel: 220 308 329, e-mail: michaela.cevelova@nzm.cz). Muzeum dokáže přizpůsobit program expozic i vzdělávacích akcí tak, aby upoutal i děti předškolního věku.

Výchovně vzdělávací akce, semináře, konference NZM

Výchovně vzdělávací akce, semináře, konference NZMPobočka NZM Praha

Seminář k výstavě globální oteplování země“, červen 2008

Pobočka NZM Kačina

Pobočka NZM KačinaŠkola hrou – portfolio seminářů, kursů, projektových dnů - pro studenty a pedagogy středních odborných škol a učilišť, září 2008

Robota a její odraz ve vnímání současníků a následujících generací ( seminář ke 160. výročí zrušení roboty ), září 2008

Pobočka NZM Ohrada

Pobočka NZM OhradaŽivot na barokním sídle ( seminář ), 23.5.2008

Letní škola NZM a ÚSBE T: léto 2008

Pobočka NZM Valtice

Pobočka NZM ValticePříroda jinýma očima

Pobočka NZM ValticePříroda jinýma očima( program pro studenty středních škol a žáky II.stupně ZŠ), do ledna do června 2008

Pobočka NZM ValticePříroda jinýma očima( program pro studenty středních škol a žáky II.stupně ZŠ), do ledna do června 2008Život v našich rybnících

( ekologický program pro I. a II. stupeň ZŠ ), od dubna do října 2008

Otevírací doba NZM

Celoročně úterý až neděle 9:00 - 17:00

(Otevírací doby jednotlivých poboček najdete na internetových stránkách www.nzm.cz v kategorii Mimopražské pobočky.) Každou první středu v měsíci od 13:00 do 17:00 vstup do všech poboček NZM volný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám