Hlavní obsah

Ministr chce více peněz pro schopné pedagogy

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr školství se školskými odbory diskutoval o způsobech řešení úrovně odměňování pedagogických pracovníků. Obě strany se shodly, že je třeba přihlížet ke kvalitě práce pedagogů.

Článek

Ministr školství Ondřej Liška se podle informací na stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (www.msmt.cz) dohodl s odbory, že doplní „plošný“ růst mezd učitelů selektivním mechanismem, který by měl zaručit výrazně vyšší odměnu těm pedagogům, kteří splní stanovená kvalitativní kritéria pedagogické práce. Toto opatření má motivovat k dobré práci, a to zejména pedagogy, kteří mají kratší praxi, ale velmi dobré pedagogické výsledky.

S opatřením v oblasti mezd mají souviset i další úpravy, týkající se podmínek, za kterých probíhá výuka, tedy učebních pomůcek, budov apod. Ministr v této souvislosti uvedl, že bude nutné uvažovat o novém rozdělení rolí v celém systému financování regionálního školství.

Závěry jednání budou nyní předloženy zástupcům krajů a obcí, školských asociací a zaměstnavatelů. Ještě v dubnu se pak má uskutečnit setkání, na kterém se budou moci zainteresované strany vzájemně seznámit se svými postoji v této záležitosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám