Hlavní obsah

Letní škola v Benátkách: Film a lidská práva

Novinky, Michaela Pličková, Scio

Léto se rychle blíží a vy stále nevíte, co budete dělat? Nebaví vás sedět doma, ale nevíte, kam se vydat? Zajímá vás problematika lidských práv? Rádi se díváte na filmy? Chcete poznat atmosféru italských Benátek? Pokud jste odpověděli ano, mohla by vás zajímat letní škola „Film a lidská práva“, která proběhne 21. srpna až 10. září 2008 v Benátkách.

Článek

Již čtvrtým rokem pořádá meziuniverzitní centrum pro lidská práva a demokratizaci EIUC v létě v Benátkách setkání odborníků a studenti z oboru lidská práva a film. Bude se diskutovat o tématu film jako instrument pro zvyšování povědomí o lidských právech.

Program

Mimo přednášek, odborných diskusí, workshopů a individuálních projektů se účastníci mohou těšit na volnou vstupenku na filmy promítané v rámci Benátského filmového festivalu, který zde souběžně probíhá.

Přihláška a náklady

Přihláška zahrnuje přihlašovací formulář, motivační dopis a CV. Termín pro podání přihlášky je 2. května 2008.

Účastník si hradí náklady na dopravu a zvýhodněné studentské ubytování. Účastnický poplatek je poměrně vysoký (1600 Euro), ale jako student z EU si můžete zažádat o jeho prominutí. V tomto případě je nutné přiložit žádost o finanční podporu k přihlášce.

Bližší informace na www.cinemahumanrights.org

Reklama

Výběr článků

Načítám