Hlavní obsah

Gaudeamus v dubnu a v Praze

Novinky, Michaela Pličková, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus letos poprvé proběhne i v Praze. V Holešovicích v Křižíkově pavilonu E se 9. až 10. dubna 2008 sejde 89 vzdělávacích institucí a 225 fakult. Zastoupeno bude 1860 studijních oborů, které lze studovat v českém jazyce a 595 studijních oborů, které lze studovat v cizím jazyce.

Článek

Již tradiční podzimní brněnský veletrh Gaudeamus, který je určen především středoškolákům, ale i lidem se zájmem o celoživotní vzdělávání, v letošním roce rozšíří svoje regionální působení.

„Veletrh v Praze nemá za cíl nahradit brněnský Gaudeamus, ale rozšířit svoji působnost do pražského regionu a tím nabídku vzdělávání zpřístupnit dalším studentům, kteří to mají do Brna daleko,“ vysvětluje Pavel Mikula, pořadatel veletrhu.

V mezinárodní sekci se představí i zahraniční školy

Ve skutečnosti v Praze proběhnou veletrhy dva, Gaudeamus International a Gaudeamus region Praha. „V mezinárodní sekci se budou účastnit zahraniční, ale i české školy, které nabízejí studium v cizím jazyce. V národní sekci pak školy, které nabízí studium pouze v češtině,“ říká Mikula.

Jarní termín je vybrán proto, aby se studenti třetích ročníků SŠ mohli včas zorientovat v nabídkách vysokých škol a podle toho si správně naplánovat přípravu, popřípadě maturitní předměty. Veletrh je tedy určen studentům především třetích, ale i čtvrtých ročníků středních škol, a všem, kdo mají zájem o celoživotní vzdělávání.

Návštěvníci se mohou těšit na rozsáhlou prezentaci možností pomaturitního studia, poradenský servis, zajímavý doprovodný program přednášek a v neposlední řadě tištěný katalog vystavujících vysokých škol a informační CD.

Více informací naleznete na www.gaudeamus.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám