Hlavní obsah

Divadlo seznamuje děti s osobnostmi světové literatury a dramatu

Novinky, Kateřina Krátká, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Občanské sdružení Malé Vinohradské divadlo v pondělí uvedlo představení pro děti Kytice II od Karla Jaromíra Erbena. Erbenovy balady herci nastudovali v rámci projektu Divadlo školám. Jádrem tohoto cyklu jsou inscenace literárních děl, které dětem představují významné osobnosti světového divadla a literatury.

Článek

Cyklus vznikl v dramaturgické spolupráci s Josefem Soukalem, učitelem a autorem literárních učebnic a čítanek. Trvá již čtvrtým rokem. Divadlo postupně doplňuje nové dramatizace tak, aby cyklus obsáhl díla a autory od starověku po současnost.

Projekt Malého Vinohradského divadla se věnuje literárně divadelní výchově diváků po celou dobu jejich vzdělávání. Cyklus má tudíž tři kategorie. Pro předškolní děti a nejmenší žáky základních škol jsou určeny pohádky. Další cyklus je věnován starším žákům základních škol a nejnáročnější kategorie představení je věnována studentům středních škol či gymnázií.

Na seznamu inscenací můžete najít například Kubulu a Kubu Kubikulu, Malou mořskou vílu, Ferdu Mravence, Don Quijota, Fausta nebo Zimní pohádku.

Malé Vinohradské divadlo

Toto občanské sdružení vzniklo 1. září 2003. Sídlí v Záhřebské ulici na Praze 2. Bylo založeno osmi absolventy herecké školy. Hanou Mathauserovou, Martinou Prášilovou, Stelou Lukešovou, Marií Hodinářovou, Ivanou Huspekovou, Vladimírem Jopkem, Petrem Pochopem a Lukášem Šolcem. Divadelním guru je režisér a pedagog herectví Václav Martinec.

Délka představení je zhruba šedesát minut, některé pohádky pro nejmenší jsou kratší. Představení stojí padesát korun na žáka, pedagogové mají vstup zdarma. Kapacita sálu je padesát pět osob. Minimální počet pro uskutečnění představení je čtyřicet diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám