Hlavní obsah

Studenti vytvořili mapu, která varuje před zločinem v ulicích Neapole

ČTK, Scio
NEAPOL

Studenti umělecké školy z jihoitalské Neapole vyrazili do svérázného a na místní poměry odvážného boje s mafií. Jako součást školního projektu vytvořili mapu města, na které jsou zachycena místa, kde v minulosti páchala vraždy zločinecká organizace Camorra.

Článek

Mapa vytvořená studenty zachycuje především vraždy ve východních předměstích Neapole včetně jmen obětí a data, kdy byla vražda spáchána.

"Našim cílem je odsoudit skutečnost, že naše město ovládá mafie," řekl Orazio Manzo, jenž se na vytvoření mapy podílel se třemi spolužačkami (Annou Colmayerovou, Annamarií Nataleovou a Biancou Scotto di Fasanovou). "Máme v plánu rozdávat mapy Neapolitancům zdarma v ulicích, ale také turistům, abychom je upozornili, že Neapol není pouze městem s překrásnými monumenty, ale také hlavním městem zločinu," dodal mladík.

V letech 2005 až 2007 napáchala Camorra v ulicích Neapole 40 vražd. Celkový počet vražd - tedy nejen těch, které jsou připisovány Camoře - byl v Neapoli dokonce pětinásobný. Od začátku tohoto roku bylo podle údajů Wikipedie spácháno ve zmiňovaném městě již 17 vražd.

Manzo uvedl, že kromě vražd reputaci města škodí i události z minulých týdnů, kdy byly místní ulice přeplněny tunami odpadků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám