Hlavní obsah

Stále více Britů prodává své tělo, aby si přivydělali na studium

Novinky, Scio, The Times
LONDÝN

Velká Británie se potýká s problémem narůstajícího počtu studentů, kteří si na své studium přivydělávají prostitucí. Experti tento neblahý jev připisují výši školného. Ukazuje se však, že vysokoškoláci podléhají lákadlům průmyslu se sexuálními službami z vidiny snadného a rychlého výdělku.

Článek

Barová tanečnice, striptérka, prostitutka nebo gigolo. I těmto povoláním se věnují britští studenti a studentky ve snaze přivydělat si ke studiu. Počet podobných případů dlouhodobě narůstá.

Vysokoškolačky jsou mezi klienty, kteří vyhledávají sexuální služby, "exkluzivním zbožím". Když jim agentura nabídne dívku, jejíž předností je i inteligence, jsou zákazníci často ochotni sáhnout hlouběji do kapsy.

Během sedmi let narostl počet studentů, kteří se živí svým tělem, o polovinu. Když se v roce 1999 zeptali odborníci z londýnské Kingston University pěti set studentů, jestli znají někoho ze svých kolegů, kdo si přivydělává prostitucí, s kladnou odpovědí se svěřila 4 % respondentů. O sedm let později vzrostl počet stejných odpovědí na 6 %. V aktuálně publikovaném výzkumu navíc 8 % studentů vysokých škol prozradilo, že má do budoucna v plánu vydělávat si sexuálními službami.

Doktor Ronald Roberts, psycholog a autor výzkumu, spojuje tento neblahý trend s nepříznivou sociální situací mladých lidí. "Očekávali jsme, že čísla budou narůstat. S jistotou můžeme říci, že čím více se budou studenti zadlužovat, tím větší počet studentů pronikne do tohoto průmyslu. Od zavedení školného v roce 1998 roste počet studentů věnujících se tomuto řemeslu," řekl k tématu studentů živících se vlastním tělem doktor Roberts.

Raději sex za peníze než brigáda v supermarketu

Jak ovšem ukazují některé případy, ne vždy k prostituci dohání studenty sociální situace. Poskytování sexuálních služeb vnímají mnozí jako pohodlnou a rychlou cestu za vysokým výdělkem.

"Mohla jsem doplňovat regály v supermarketu za pět liber na hodinu. Rozhodla jsem se ale dělat práci, při které si vydělám velké množství peněz během chvíle a která mi tak poskytuje dostatek času, abych mohla řádně plnit školní povinnosti," cituje například deník The Times studentku Catherine.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám