Hlavní obsah

Další fakulta si vyzkouší prostředí Second Life

– OLOMOUC
Novinky, Scio

Univerzita Palackého v Olomouci se chystá vyzkoušet nový způsob, jak oslovit potenciální zájemce o studium. Na středu 20. února 2008 od 17 hodin připravila pro svou Filozofickou fakultu virtuální Den otevřených dveří. Olomoučtí do virtuálního světa Second Life zamíří jako druhá česká fakulta.

Článek

Jako první si neobvyklou atmosféru pro pořádání dne otevřených dveří vyzkoušeli národohospodáři z pražské Vysoké školy ekonomické.

"Jelikož to byla první akce svého druhu u nás, nečekali jsme samozřejmě obrovskou účast nebo to, že akcí zrovna tento rok přilákáme o mnoho víc uchazečů. Spíš doufám, že jsme tím vyslali okolí signál, že nestojíme na místě, že jsme progresivní nejen ve výuce, ale i v přístupu k (potenciálním) studentům," svěřil se nám se svojí zkušeností s virtuálním světem Miroslav Svoboda, jenž zde zastupoval Národohospodářskou fakultu VŠE.

Virtuální svět Second Life je obydlen více než 10 milióny obyvatel, někteří z nich – především ti česky a slovensky mluvící – žijí ve virtuálním československém městě Bohemia, na jehož Starém náměstí se přibližně hodinový Den otevřených dveří odehraje. Na pódiu budou virtuálně přítomni představitelé největší olomoucké fakulty a účastníci prostřednictvím svého avatara, tedy figurky-bytosti reprezentující konkrétního uživatele ve virtuálním světě, dostanou možnost setkat se s nimi a klást jim otázky.

Univerzity zkouší nový způsob komunikace

„Univerzita chce touto cestou otestovat nový způsob komunikace, možnost využití technologií pro svou prezentaci, a to především mezi mladými lidmi, kterým by se virtuální setkání mohlo velmi zamlouvat,“ řekl Jakub Dürr, prorektor pro vnější vztahy UP.

Do 3D světa je možné nahlédnout prostřednictvím českého portálu www.secondlife.cz, provozovaného společností Beneta. „K účasti na univerzitním Dni otevřených dveří stačí navštívit výše uvedený portál a po rychlé instalaci a registraci vstoupit do ‘druhého života‘,“ říká Martin Dvořák, zástupce provozovatele a zároveň starosta města Bohemie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám