Hlavní obsah

Studentská miss zná prvních deset postupujících

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Soutěž o nejkrásnější studentku České republiky Miss Academia zná prvních deset postupujících, které mají šanci proniknout do dubnového finále. V prvním kole soutěže konaném v pražském hotelu Hilton oslňovaly dívky nejen krásou, ale i přirozenou inteligencí. Jednou z nástrah, jíž musely čelit, byl vědomostní test.

Článek

„Dívky během dne absolvovaly celkem tři disciplíny. První z nich byl test, který měl jednu část zaměřenou na logické myšlení, druhou tvořil všeobecný přehled. Poté následoval rozhovor s porotou a promenáda v plavkách,“ upřesnila průběh předkola jedna z manažerek projektu Kateřina Buzková.

Rozhovor s porotou rozhodně nebyl pro dívky procházkou růžovým sadem. Na rozdíl od běžných soutěží krásy musejí v Miss Academia prokázat všeobecný přehled. Dívky tak čelily i otázkám týkajícím se důchodového pojištění, marketingových trendů nebo historie města, ve kterém účastnice soutěže bydlí. Významnou součástí soutěže je i vědomostní a inteligenční test, který tvoří 60% z celkového bodového hodnocení.

Videoreportáž ze semifinále Miss Academia

Mezi postupujícími převažují budoucí ekonomky

Do dalšího kola postoupilo deset studentek s nejvyšším počtem bodů. Patří mezi ně Klára Šléglová, která stejně jako Martina Trnková studuje právo na Univerzitě Karlově v Praze. Další postupující je studentka sociologie a psychologie Masarykovy univerzity Alena Černá, ze Západočeské univerzity v Plzni Veronika Zborníková, jejíž parketou je podniková ekonomika, management a sociologie, Kristýna Sborníková z České zemědělské univerzity, kde studuje ekonomii a provoz, Kateřina Křempková z Vysoké školy obchodní o.p.s. v Praze, obor Cestovní ruch. Poslední dívkou, která se zabývá ekonomikou a to na Karlově univerzitě, je Ivona Hrušová. Zajímavý je však i obor Lucie Kratochvílové – ta studuje na Vysoké škole umělecko-průmyslové v Praze architekturu a design.

Nechyběly ani dívky z humanitně zaměřených oborů, jako například budoucí učitelka českého jazyka a hudební výchovy na střední škole Veronika Novotná z Univerzity Hradec Králové a Tereza Šimsová z Univerzity Jana Amose Komenského v Praze, obor Sociální a masová komunikace.

Vědomostní test dívky oceňují

„Atmosféra byla velmi příjemná. Dívky si mezi sebou pomáhaly a navzájem se podporovaly. Když například chyběly jedné punčochy, nebyl problém si je od někoho vypůjčit. A vzhledem k tomu, že jsem se již zúčastnila semifinále Miss České republiky, tak mi nedělaly ani disciplíny větší problém. Hodně oceňuji vědomostní test, který na ostatních soutěžích krásy chybí,“ řekla právě Šimsová.

Tuto sobotu je na pořadu druhé předkolo, které bude hostit hotel Moskva ve Zlíně. I zde se vybere deset nejlepších a z dvacítky studentek se podle počtu bodů nakonec vybere ta nejlepší finálová desítka. O držitelce titulu Miss Academia ČR 2008 rozhodne finálový galavečer v Městském divadle ve Zlíně. Na vítězku čeká půlroční zapůjčení automobilu Škoda Superb.

Vítězná kandidátka by měla dokázat, že její předností není pouze vnější podoba, ale soulad celé osobnosti. Miss Academia by měla být dívkou krásnou a zároveň inteligentní a vzdělanou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám