Hlavní obsah

Děti v Arkansasu využívají autobus jako učebnu

Novinky, U.S. News, Scio
WASHINGTON

Žáci jedné z arkansaských škol absolvují denně stokilometrovou cestu z domova na odlehlém venkově do školních lavic. Cesta školním autobusem pro ně bývala kdysi velmi únavná a nudná. Dnes však hodinu a půl trvající jízdu využívají k výuce. Tu jim umožňuje vybavení autobusu technologií wi-fi.

Článek

Autobus číslo 46, kterým jezdí děti do školy v Sheridanu, se od těch ostatních liší pouze tím, že má anténu a zařízení pro příjem wi-fi signálu. Děti si tak mohou dlouhou cestu krátit učením.

V autobuse se žáci díky internetovému wi-fi připojení účastní prostřednictvím laptopů a iPodů online kurzu z algebry nebo biologie. "Je to skvělé. Mám vlastního učitele a test můžu psát kdykoliv, jakmile ukončím lekci," pochvaluje si netradiční pojízdnou učebnu žákyně šesté třídy Shelby Rhodesová.

Řešení úloh a úkolů z matematiky a přírodních věd žáci konzultují po internetu během jízdy s učitelem nebo i s univerzitním profesorem.

Profesora inspirovaly znuděné děti

Vzdělávání dětí "za jízdy" se věnuje například i profesor Billy Hudson z Vanderbilt University. Nápad vzešel právě z jeho hlavy ve chvíli, kdy před dvěma roky viděl zničené a otrávené děti cestující do vzdálené školy. Hudson společně s univerzitou a dalšími privátními sponzory financuje roční provoz školního autobusu ve výši padesáti tisíc dolarů.

Hudsonova žena Julie monitoruje, jestli má vybavení školního autobusu vliv na zlepšení výsledků žáků. Do budoucna profesor počítá s rozšířením školy na kolech ve státu Tennessee. Autobusy by měly nabízet více komfortu a měly by být vybaveny plátnem pro veřejnou videoprojekci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám