Hlavní obsah

Ministerstvo podpoří školy, které se budou věnovat ekologii

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo školství přichystalo pro školy rozvojový program zaměřený na otázky životního prostředí. Z částky deseti milionů korun hodlá podpořit realizaci seminářů a workshopů s tématikou environmentálního vzdělávání, vybavení knihoven příslušnou literaturou, úpravy školních pozemků či další vzdělávání pedagogů.

Článek

V rámci rozvojového programu s názvem Podpora environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) mohou školy zažádat o dotaci v maximální výši 100 tisíc korun. Desetimiliónová částka bude rozdělena mezi mateřské, základní, základní umělecké i střední školy.

„Posílení environmentálního vzdělávání je dlouhodobou prioritou Strany zelených. Tato planeta potřebuje občany, kteří jsou si plně vědomi vztahu mezi lidskou společností a životním prostředím. Myslím, že tento program může řadě škol pomoci zkvalitnit výuku i odbornou přípravu učitelů,“ uvedl ministr Ondřej Liška, který po Daně Kuchtové vede rezort školství jako druhý zástupce Strany zelených v řadě.

Program EVVO je vyhlášen pro období končící 31. srpnem letošního roku, neboť v následujícím období budou do financování environmentálního vzdělávání nově zapojeny také evropské fondy. „Očekávám, že podpora environmentálního vzdělávání bude pak ještě významnější,“ dodává ministr Liška.

Pro předkladatele projektů uspořádá ministerstvo školství 6. února seminář o způsobu předkládání projektů, náležitostech a obsahu projektů a o jejich posuzování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám