Hlavní obsah

Brněnské školy udržují mezinárodní tempo

– BRNO
Novinky, Scio

V brněnském hotelu International se dnes setkali zástupci širokého spektra vzdělávacích organizací, aby diskutovali otázky globálních trendů a potřeb v oblasti vzdělávání řídících pracovníků. Poznatky z této konference mají pomoci brněnským školám ke zvýšení atraktivity v očích zahraničních klientů.

Článek

Pracovní skupina byla zorganizována Brno International Business School, aktivní účast v panelu přijali zástupci Mendelovy zemědělské a lesnické university, Regionální hospodářské komory v Brně, zástupci specializovaných agentur a někteří nezávislí experti. Panelu předsedal prorektor britské Nottingham Trent University, prestižní školy, která se v České republice angažuje již 15. rokem a jejíž diplom nosí stovky předních domácích manažerů.

Diskuse byla věnována analýze trendů v oblasti vzdělávání středního a vrcholového managementu, analýze potřeb nadnárodních korporací a formulaci konkrétních strategií pro dlouhodobý rozvoj. Naplněním těchto strategií si brněnské školy velmi pravděpodobně udrží své prioritní postavení v rámci České republiky, zároveň se stanou atraktivnějšími pro zahraniční klientelu. Vytváření podmínek pro studium cizinců a výuka v anglickém jazyce patří bezesporu mezi priority.

Brno láká studenty i nadnárodní korporace

Brno se stalo silnou průmyslovou aglomerací, stále více zajímavou i pro silné nadnárodní korporace. V této souvislosti je častěji a intenzivněji diskutována otázka nedostatku kvalitních a všestranně připravených řídících pracovníků. Brno je současně druhým největším studentským centrem v České republice. Vysokoškolský titul tu mohou studenti získat celkem v jedenácti institucích. V jihomoravské metropoli sídlí vysoké školy veřejné, státní i soukromé, které mají v souhrnu kolem osmdesáti tisíc studentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám