Hlavní obsah

Uchazeči se mohou otestovat ještě před podáním přihlášky

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Většina vysokých škol stanovila termín pro odevzdání přihlášek k přijímacímu řízení do konce února. Uchazeči si však mohou přijetí zajistit ještě před tímto termínem. A to v případě, že se přihlásí k Národním srovnávacím zkouškám a dosáhnou úspěšného výsledku.

Článek

V tomto školním roce se bude konat již druhý termín Národních srovnávacích zkoušek (NSZ). V sobotu 9. února mohou zájemci o studium na VŠ absolvovat test z obecných studijních předpokladů, anglického jazyka a základů společenských věd. Zkoušky se konají ve 28 tuzemských městech a navíc i za našimi hranicemi v Bratislavě, Košicích a Žilině.

Podle výsledku uchazečů v NSZ přijímá letos 46 fakult v České republice a jedna na Slovensku. Účastí v únorových NSZ získá uchazeč možnost dozvědět se výsledek zkoušky ještě před tím, než si podá přihlášku na VŠ. Vlastní šance na vybrané fakultě může uchazeč odhadnout pomocí dosaženého percentilu, ze kterého zjistí, jak se umístil v rámci všech ostatních účastníků. V případě úspěchu získají studenti více klidu na přípravu k maturitě.

"Listopadový úspěch v NSZ mi ušetřil mnoho času, který nemusím trávit na přípravných kurzech na VŠ jako mnozí mí vrstevníci a mohu se naplno soustředit jen na maturitu. Nechci ale usnout na vavřínech, tak se chystám na další termíny NSZ, abych si mohl svůj již tak dobrý výsledek ještě vylepšit," říká například letošní maturant Roman, jehož cílem je studovat politologii a mezinárodní vztahy na Fakultě sociálních věd UK v Praze.

Únorové NSZ:

  • uzávěrka přihlášek 27.1.2008
  • konají se 9.2.2008
  • více informací naleznete zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám