Hlavní obsah

Liška a Dobšík se chtějí vyvarovat vzájemných konfliktů

Novinky, Scio
PRAHA

Když se Ondřej Liška ujímal funkce ministra školství, přivítali ho učitelé stávkou zorganizovanou školskými odbory. Na včerejší schůzce, konané šest týdnů po stávce, se ale ministr Liška s odborářským předsedou Františkem Dobšíkem shodli, že do budoucna se chtějí případným nedorozuměním a konfliktům vyhnout.

Článek

Ministr Liška odborářům slíbil, že jeho úřad bude veškeré zásadní změny ve školství se zástupci Českomoravského svazu pracovníků školství konzultovat. Totéž očekává na oplátku i od odborů.

Hlavním tématem včerejšího jednání vedení ministerstva a školských odborů byla otázka financování školství. Předsedovi ČMOS PŠ Františkovi Dobšíkovi již ministr představil chystané změny související se státní maturitou a probíhající kurikulární reformou. Stejně tak Ondřej Liška odboráře seznámil s novelou zákona o pedagogických pracovnících způsobenou změnami v Zákoníku práce.

Do konce února zasednou zástupci MŠMT a odborů ke kulatému stolu. "Věřím, že se s panem ministrem zase brzy uvidíme a že naše setkání budou pravidelná," uzavřel František Dobšík.

Vzájemná komunikace mezi ministrem a předsedou Františkem Dobšíkem přitom neměla zrovna nejlepší začátek. Odbory uspořádali na den, kdy se Liška ujal ministerské funkce, učitelskou stávku. Do té se 4. prosince 2007 zapojilo téměř 6 000 škol, tedy více než polovina z asi 10 500 všech regionálních školských zařízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám