Hlavní obsah

Do plesové sezóny se zapojují fakulty i celé univerzity

– PRAHA
Novinky, Scio

Studium na vysoké škole není spojeno jenom s honbou za kredity, psaním seminárních prací nebo časem tráveným v laboratoři či nad zpracováním všemožných projektů. Jednou z neodmyslitelných součástí studia je i poznávání nových lidí. Ideální příležitostí ke splnění tohoto cíle může být návštěva plesů, jejichž sezóna je v plném proudu.

Článek

Studenti si mohou návštěvou plesu zpestřit průběh zkouškového období nebo začátek nového semestru. Kromě plesů, které jsou záležitostí jednotlivých fakult pořádají některé vysoké školy určené pro celou univerzitu.

Reprezentační plesy pro celou univerzitu chystá například olomoucká Univerzita Palackého, Univerzita Hradec Králové nebo Masarykova univerzita v Brně, která akci pojímá jako oslavu 89. výročí vzniku instituce, druhé největší vysoké školy v republice.

Pod záštitou rektora ČVUT proběhne studentský ples technicky orientované univerzity. Tomu, že se jedná především o akci pro studenty, napovídá i program plesu. Ponese se v duchu 60. let a zazní na něm hity z muzikálů Pomáda, Rebelové a evergreeny legendárních Beatles.

Chystané celouniverzitní plesy:

  • 19. ledna, Studentský ples ČVUT, Masarykova kolej ČVUT - Dejvice, Praha
  • 25. ledna, Ples Masarykovy univerzity, Besední dům, Brno
  • 23. února, Ples Univerzity Palackého, Regionální centrum Olomouc
  • 12. března, Ples Univerzity Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis (Hradec Králové)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám