Hlavní obsah

Singapur projevil zájem o spolupráci s českými školami

Novinky, Scio
PRAHA

Singapur nabídl prostřednictvím svého velvyslance spolupráci českým vysokým školám s partnerskými institucemi z jihovýchodní Asie. O nabídce, která má přispět k rozvoji spolupráce mezi vysokými školami obou zemí informovalo ministerstvo školství. Zároveň by mohlo využít až dvacet českých doktorandů příležitosti ke studiu v Singapuru.

Článek

"Singapurská strana projevila zájem o spolupráci mezi fakultami a studentské výměny mezi oběma zeměmi, včetně podpory pro špičkové české vědce v rámci singapurského programu pro hostující vědce a realizace krátkodobých stáží pro české studenty nebo absolventy vysokých škol v Singapuru," uvádí na svých stránkách MŠMT.

Spolupráce českých a singapurských univerzit by mohla být navíc doprovozena i jedinečnou příležitostí pro dvacet českých doktorandů. Těm hodlají Singapurci nabídnout možnost studia v doktorských studijních programech ve své zemi.

Singapur se snaží nalákat zahraniční mladé vědce na vlastní výzkumné instituce v rámci systému SINGA (Singapore International Graduate Award). České studenty by mohlo oslovit nejmodernější vybavení zdejších vysokoškolských pracovišť, práce v týmu zahraničních expertů nebo vysoká konkurenceschopnost ekonomiky čtyřmilionové země. Nabídka studia se týká Technologické univerzity Nanyang, Národní singapurské univerzity a Agentury pro vědu, technologii a výzkum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám