Hlavní obsah

Praha hostí jazykový veletrh

Novinky, mnu, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pátek začíná v Praze 17. Mezinárodní veletrh jazyků, vzdělávání a kultury. Výstava s názvem Expolingua Praha 2007 je určena studentům i pracujícím, kteří si chtějí zlepšit jazykové znalosti.

Článek

Nejstarší veletrh podobného zaměření na našem území se uskuteční v Národním domě na Vinohradech. Na letošním již celkově sedmnáctém ročníku bude vystavovat 101 vystavovatelů. Hlavním jazykem veletrhu bude němčina, s čímž je spojena účast dvaceti institucí a univerzit z Německa, Rakouska a Švýcarska.

Na veletrhu Expolingua se prezentují i zástupci velvyslanectví a kulturních institutů jednotlivých zemí. Letos se poprvé zúčastní Guatemala, Rusko, Francie a Lotyšsko. Veletrh proběhne pod patronátem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Program, který oživí například promítání krátkých filmů, bude rozložen do dvou dnů (9. a 10. listopadu) vždy od 10 do 18 hodin.

Jazyková vybavenost Čechů je v EU nadprůměrná

Jak uvádí webové stránky veletrhu Expolingua, loňský ročník výstavy nalákal především zájemce o jazykové kurzy a pobyty v zahraničí. Řada návštěvníků dorazila s cílem seznámit se s jazykovými učebnicemi, slovníky a softwarem. Nechyběli ani zájemci o pracovní pobyty v zahraničí.

Podle portálu o dění v Evropské unii, EurActiv.cz, jsou jazykové znalosti Čechů ve srovnání s ostatními zeměmi Unie nadprůměrné. V loňském průzkumu veřejného mínění Eurobarometr uvedlo 61% Čechů, že je schopno vést rozhovor v cizím jazyce. Dvěma cizími jazyky se domluví 28 % lidí v České republice.

Reklama

Související témata:

Související články

Gaudeamus radí, kam po maturitě

Studentům, kteří se letos chystají k maturitě, se pomalu krátí čas k tomu, aby se rozhodli, kam budou směřovat jejich budoucí kroky. Své plány si mohou ujasnit...

Výběr článků

Načítám