Hlavní obsah

VŠE plánuje setkání absolventů

Novinky, mnu, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prestižní česká univerzita poskytující ekonomické vzdělání, Vysoká škola ekonomická, chystá na poslední listopadovou sobotu akci s bohatým programem za účelem setkání svých absolventů. Držitelé diplomu z VŠE se velmi dobře uplatňují na trhu práce a obvykle dosahují nadstandardních příjmů.

Článek

Setkání konané 24. listopadu má poskytnout příležitost k neformálnímu navazování kontaktů mezi absolventy. Účastníky přivítá i rektor Richard Hindls.

Akce s názvem "Den s VŠE" nabídne odborné diskuze na aktuální hospodářsko-politická témata. Jejich účastníky budou akademici i osobnosti se zkušenostmi z praxe. Na doprovodném kulturním programu se budou aktivně podílet i samotní studenti a absolventi školy.

Vysoká škola ekonomická v Praze je největší ekonomickou univerzitou v České republice. V současnosti se zde vzdělává více než 18 tisíc studentů na šesti fakultách. Těmi jsou Fakulta financí a účetnictví, Fakulta mezinárodních vztahů, Fakulta podnikohospodářská, Fakulta informatiky a statistiky, Národohospodářská fakulta a Fakulta managementu v Jindřichově Hradci.

Na VŠE studoval nejbohatší Čech i prezident

Absolventi VŠE nacházejí uplatnění zejména v obchodním, průmyslovém a bankovnickém sektoru. Řada z nich se prosadila i na politicky významných pozicích. Školu se sídlem na Churchillově náměstí v Praze vystudoval například nejbohatší Čech Petr Kellner, současný prezident Václav Klaus nebo bývalí předsedové vlád Jiří Paroubek, Miloš Zeman či Josef Tošovský.

Škola s ekonomickým zaměřením byla zřízena v roce 1919 původně pod názvem Vysoká škola obchodní jako součást Vysokého učení technického v Praze. Čestný doktorát VŠE převzala řada významných českých i zahraničních ekonomů, mezi nimi i nositelé Nobelovy ceny Robert A. Mundell, Milton Friedman či Gary S. Becker. V posledních letech se VŠE soustřeďuje na rozvoj spolupráce se zahraničními partnerskými univerzitami.

Fakulty na Vysoké škole ekonomické:

- Fakulta financí a účetnictví

- Fakulta financí a účetnictví- Fakulta mezinárodních vztahů

- Fakulta financí a účetnictví- Fakulta mezinárodních vztahů- Fakulta podnikohospodářská

- Fakulta financí a účetnictví- Fakulta mezinárodních vztahů- Fakulta podnikohospodářská- Fakulta informatiky a statistiky

- Fakulta financí a účetnictví- Fakulta mezinárodních vztahů- Fakulta podnikohospodářská- Fakulta informatiky a statistiky- Národohospodářská fakulta

- Fakulta managementu v Jindřichově Hradci

Reklama

Výběr článků

Načítám