Hlavní obsah

Záchranu Země vidím v přestěhování těžkého průmyslu do vesmíru, tvrdí miliardář

– Washington

Podle amerického miliardáře Jeffa Bezose spočívá záchrana Země v kosmických průmyslových zónách. Ve vesmíru bude snadnější zajistit pro těžký průmysl potřebnou energii. Stane se tak během několika století, je přesvědčený zakladatel a generální ředitel největšího světového internetového prodejce, společnosti Amazon.

Foto: Mike Segar, Reuters

Šéf Amazonu Jeff Bezos

Článek

„Ujišťuji vás, že toto je nejlepší planeta. Musíme ji chránit a způsob, jakým to dokážeme, je jít do vesmíru,” řekl Bezos na technické konferenci v Los Angeles.

„Nechcete žít v upadajícím světě, kde musíte omezovat růst populace,” dodal podle serveru Recode.

Má firmu testující kosmické lodě

Poukázal přitom na to, že úkoly, které stojí před lidstvem, vyžadují mnoho energie, jež není na Zemi k dispozici.

„Energie je tady omezená. Přinejmenším během několika století se všechen náš těžký průmysl přestěhuje mimo planetu,” věří. Patří mu i firma Blue Origin, testující kosmické lodě pro krátké orbitální lety turistů.

Vizí podnikatele je, že Země bude obytnou zónou a bude na ní jen lehký průmysl. „Nemusíme na Zemi produkovat těžkou energii. Můžeme stavět gigantické továrny na výrobu chipů ve vesmíru,” dodal Bezos, jehož jmění se odhaduje na 60 miliard dolarů. Ve vesmíru je podle něj například mnohem lépe využitelná sluneční energie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám